1. HTML5

Pek çok insanın, HTML kullanmadan diğer daha donanımlı dillere erişmenin imkansız olacağını bildikten sonra bile, bir web geliştiricisi olmak için gerekli olan programlama dilleri listesinde HTML bulundurma seçeneğini atlaması eğlenceli. bugün ulaştıkları düzey. HTML'nin bir kodlama dili olduğunu ve bir programlama dili olmadığını biliyoruz, ancak bu listeye dahil edilmesi gerekiyor. Eğer varsa HTML bilmek , tüm diğer web geliştirme araçları temellerini öğrenme bir bardak çay olacaktı. Aslında, HTML ailesine yeni eklenen HTML 5, web geliştirme faaliyetlerine yardımcı olmak için çok donanımlı ve güçlüdür.

2. Javascript

Büyük bir oyuncu olmasa da, Javascript, çerçevesi ve son eklemeleriyle tarayıcıda uyarı ifadeleri üretmenin çok ötesine geçen bir şeye dönüştü. Node.js, Javascript'in bir web geliştirme dili olarak itibarına büyük bir destek sağladı. Javascript ayrıca diğer web geliştirme dilleriyle iyi bir şekilde birleşir ve bu nedenle, Javascript'in web geliştirme dilleri için Github projelerindeki popülerlik çizelgelerinde en üst sıralarda yer alması şaşırtıcı değildir .

Biliyor musun?
Javascript'in web geliştirme dilleri arasında önemli bir oyuncu olmadığı inancının aksine, 2015 yılında StackOverflow tarafından yapılan bir anket, Javascript'in aslında Java ve PHP'den önce en çok kullanılan programlama dili olduğunu gösteriyor.

Web Geliştirmede Kullanılan En İyi 5 Programlama Dili

3. PHP

PHP gücü World Wide Web üzerinde büyük bir tepki ve takdir ile çalışan birçok web sitesinde sergilenmektedir. PHP ve HTML'nin birlikte mükemmel bir uyum içinde çalıştığı ve mükemmel sonuçlar verdiği göz önüne alındığında, PHP'nin listedeki suç ortağını takip etmesi adildir. Dünyanın en yaygın e-ticaret platformu Magneto'nun PHP ile yazılmış olması, bu dilin web geliştirmedeki faydası hakkında çok şey söylüyor.

Biliyor musun?
En iyi web sitelerinin% 75'inden fazlası sunucu tarafı programlama dili olarak PHP kullanıyor. Dedikleri gibi, istatistikler asla yalan söylemez.

Web Geliştirmede Kullanılan En İyi 5 Programlama Dili

4. Java

Popüler, seviliyor ve kullanışlıdır. Sunum, Java, bir bütün olarak programlamaya yeni boyutlar katan açık kaynak programlama dilleri. Sun Microsystems bize Java'ya programlama dilinin programcılar için oyun değiştirici olarak ortaya çıkacağı sözünü verdi ve geriye dönüp baktığımızda, Java kesinlikle bu vaatleri yerine getirdi. Web geliştirmeye yardımcı olan çok sayıda modüle sahiptir ve platforma bağlı olmadığı için Java kullanmak ve Java uygulamalarını dağıtmak çok daha kolay hale gelir.

Biliyor musun?
PHP, geniş bir farkla en çok kullanılan sunucu tarafı programlama dili olsa da, yüksek trafik çeken web siteleri söz konusu olduğunda, Java ve Javascript'in açık kazananlar olması eğlenceli. Sunucu tarafı dili olarak JAVA kullanan web sitelerinin yaklaşık% 82'si yüksek trafik çekerken, sunucu tarafı dili PHP olan web siteleri için değer% 15'in altına düşüyor.

Web Geliştirmede Kullanılan En İyi 5 Programlama Dili

 

5. Python

Python programlama dilini diğer programlama dillerine göre öğrenmenizin en büyük nedeni , kodun öğrenilmesi ve yazılması tartışmasız en kolay olmasıdır. Python'un çeşitli paketleri ve üçüncü taraf paketlerine izin veren arayüzü, Python'a daha fazla fayda sağlar. Python ayrıca bir betik dili olarak yaygın bir şekilde kullanılır ve böylece web geliştirme baskısında değerini kanıtlar.

Aşağıya iki dil daha ekledik çünkü bu listede yer almaları gerektiğini düşündük.

6. .NET

Microsoft, .NET çerçevesini 2000 yılında ortaya çıkardı ve esas olarak Windows üzerinde çalışan sistemler için kullanılsa da, bu kısıtlama .NET'in bilimsel, araştırma düzeyinde ve akademik alanlardaki uygulamasıyla telafi edildi. Windows Uygulama Geliştirme, .NET'in ünlü kabinine bir başka önemli zırh ekledi ve web geliştirme dilleri arasında dilin yerini sağlamlaştırdı.

7. Yakut

Herkesin Ruby programlama dilinin son birkaç yılda katlanarak hayranlık kazanmasının nedeni, kullanım kolaylığı ve yaratıcı yazılım ve tasarımlarda kolay ve mükemmel bir şekilde kullanılmasıdır. Ruby, sadeliği açısından Python'a ve programcı dostu arayüzü açısından Pearl'e benzer, bu nedenle Ruby'nin birçok yönden Python ve Pearl niteliklerinin bir karışımı olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Hangi Programlama Dilini Seçmeliyim?

Hangi dili seçerseniz seçin, sabit bir maaşınız ve daha da önemlisi umut verici bir kariyer yolunuz olacağından emin olabilirsiniz. Ve hangi dili seçeceğinizden emin değilseniz, hangi programlama dilini seçmem gerektiğine dair çevrimiçi yardım kılavuzumuz başlamak için harika bir yerdir.

 

Kaynak