Bulut Hizmeti Veren Popüler Firmalar

Telefonunuz fotoğraf ve videolarla doluysa veya bilgisayarınızı yedeklemeniz gerekiyorsa, kendinize 35 GB'tan fazla boş ekstra alan ayırmak için ücretsiz çevrimiçi depolama hizmetlerini kullanabilirsiniz. Bu kılavuz, çevrimiçi depolama hizmetlerinin nasıl çalıştığını ve güvenli olduklarından nasıl emin olacağınızı açıklar ve ardından en iyi ücretsiz hizmetleri bir araya getirir.

Bulut Hizmeti Veren Popüler FirmalarÇevrimiçi depolama nedir?

Çevrimiçi depolama sistemleri veya bilindiği şekliyle 'bulut' hizmetleri, bilgisayarınız veya mobil cihazınız aracılığıyla yükleyerek dijital medyayı çevrimiçi depolamanıza olanak tanır. Web üzerinden aktarılıp erişilebilir olmasına rağmen, veriler aslında fiziksel olarak devasa sunucularda tutulur ve genellikle kullandığınız belirli hizmeti sağlayan kişiye (Google, Microsoft vb.) Aittir.

Ücretsiz 'kolay erişimli' çevrimiçi depolama

Birçoğu ücretsiz alan sunan, tipik olarak 15 GB veya daha az olan çok sayıda çevrimiçi depolama hizmeti vardır. Bazılarının özel işlevleri olsa da, yaptıklarıyla büyük ölçüde benzerler. Kullanabileceğiniz sayının bir sınırı yoktur - hepsine kaydolun ve şimdilik onlarca GB kapabilirsiniz. Yine de, bu hizmetlerin sundukları ücretsiz depolama miktarını değiştirebileceğini ve değiştirebileceğini unutmayın, ancak genellikle size bol miktarda önceden uyarı verirler.

Ayrıca , yalnızca fotoğraf ve videoları depolamanıza izin veren ücretsiz fotoğraf depolama hizmetleri hakkında da bilgilerimiz var  .

Google Drive : 15 GB ücretsiz (veya 100 GB için ayda 1,59 £ başlayan fiyatlarla)

Bulut Hizmeti Veren Popüler Firmalar

Bir Google hesabınız varsa (örneğin, bir Gmail kullanıcısıysanız),  nerede olursanız olun dosyaları depolamak ve bunlara erişmek için Google Drive'ı kullanabilirsiniz  . Google hesapları oluşturmak ücretsizdir.

Ücretsiz olarak ne elde edersiniz: 15  GB ücretsiz depolama alanı. Bu ödenek üç Google hizmetine yayılmıştır - Google Drive, Gmail ve Google Fotoğraflar  (şu anda daha düşük kaliteli fotoğraflar ve videolar için ücretsiz sınırsız depolama alanı sunsa da, bu önümüzdeki yıl sona erecek - Google Fotoğraflar sınırsız depolama biten MSE News hikayesindeki tüm bilgiler ).

Ödeme yaparsanız:  Planlar, Google One  sitesinde 100 GB için ayda 1,59 sterlin ile 2 TB için 79,99 sterlin / yıl arasında değişir  Bunu  başkalarıyla karşılaştırın .

Erişim yolu:  Tarayıcınız, bilgisayarınızın  masaüstüiOS  ve  Android  cihazlarınız.

 

Box : 10 GB ücretsiz (veya 100 GB için ayda 8 GBP'den başlayan fiyatlarla)

Bulut Hizmeti Veren Popüler FirmalarBox  , daha çok işletmelere yönelik olsa da  kişisel planlar da sunuyor. Bilgisayarınızın sabit diski ve hesabınız arasında eşitleme yapmak için masaüstü uygulamasını yükleyebilir veya akıllı telefonunuzdan veya tabletinizden çevrimiçi dosya yüklemek ve erişmek için mobil uygulamayı indirebilirsiniz.

Ücretsiz olarak ne elde edersiniz:  250 MB'lık ayrı dosya boyutu sınırı ile 10 GB.

Öderseniz:  Ayda 4 sterlin karşılığında 100 GB alan ve 2 GB dosya boyutu sınırı elde edersiniz. Bunu  başkalarıyla karşılaştırın .

Erişim:  iOSAndroidWindows Phone  ve  Blackberry  uygulamaları,  Windows  ve MacOS masaüstü uygulaması. Box for Office  ayrıca Microsoft Office programlarından Box'taki dosyaları açmanıza, düzenlemenize ve kaydetmenize olanak tanır.

OneDrive : 5 GB ücretsiz (öğrenciler için 1 TB), Office 365 aboneleri için 1 TB-6 TB "ücretsiz"     

Bulut Hizmeti Veren Popüler Firmalar

MSE'nin teknik ekibi arasında popüler olan  OneDrive  (daha önce SkyDrive), Microsoft'un ücretsiz çevrimiçi depolama teklifidir. Bir Outlook.com (önceden Hotmail veya Live Mail) hesabına sahip olmanız gerekir, ancak bu e-posta hizmeti ücretsiz olduğundan, yalnızca ücretsiz depolama için bir hesap oluşturmaya değer.

Ücretsiz olarak ne elde edersiniz:  5 GB. Öğrenciler  1 TB depolama alanına ücretsiz sahip olur.

Ödemeniz halinde: 100GB aylık 1,99 £ tutarındadır. Aylık 5,99 £ veya 59,99 £ / yıl maliyeti olan Office 365 Bireysel'e abone olanlar  1 TB depolama alanı , 7,99 £ / yıl veya 79,99 £ / yıl maliyeti olan Office 365 Ev'e abone olanlar  toplam 6 TB alır . Bunu  başkalarıyla karşılaştırın .

: Aracılığıyla erişilen  iOSAndroidWindows Phone ve Windows PCBlackberry  OS X .

 

Amazon Drive : 5 GB ücretsiz (+ Prime'a sahipseniz 'ücretsiz' sınırsız fotoğraf depolama alanı)

Bulut Hizmeti Veren Popüler Firmalar

Google ve Microsoft'un izinden giden çevrimiçi alışveriş devi Amazon, yeterince açık bir şekilde Amazon Drive adlı bulut tabanlı bir depolama hizmetini çalıştırıyor  .

Ücretsiz olarak ne elde edersiniz:  Amazon hesabına sahip olan herkes fotoğraflar, videolar, müzik ve belgeler için 5 GB'lık ücretsiz depolama alanı alabilir. Amazon Prime müşterisiyseniz, fotoğraflar için ücretsiz ve sınırsız depolama alanının yanı sıra videolar, müzik ve belgeler için 5 GB'lık ücretsiz depolama alanı elde edersiniz. Sadece bunun için ayda 7,99 sterlin veya yılda 79 sterlin ödemeye değmez, ancak zaten üye iseniz, bu bir bonus.

Ödeme yaparsanız:  5 GB'lık ücretsiz depolama alanı için 100 GB için yıllık 17 £ ile 30 TB için 2400 £ / yıl arasında değişen bir dizi yükseltme alabilirsiniz. Bunu  başkalarıyla karşılaştırın .

Erişim yolu:  Tüm dosyalar için -  web tarayıcısıiOS  ve  Android . Yalnızca fotoğraflar için -  iOSAndroid , MacOS  ve Windows .

Apple iCloud : 5 GB ücretsiz (veya 50 GB için 79p / mth'den itibaren)

Bulut Hizmeti Veren Popüler Firmalar

Bir iPhone veya iPad kullanıcısıysanız,  verilerinizin en azından bir kısmını yedeklemek için büyük olasılıkla  Apple iCloud'u kullanırsınız. İOS'a iyi bir şekilde entegre edilmiştir - ancak Mac ve şimdi Windows'ta da çalışır - ve dosyalarınızı tüm bağlı cihazlarda otomatik olarak günceller ve depolar.

Ücretsiz olarak ne elde edersiniz:  Ücretsiz sürüm, fotoğrafları, videoları, postaları, notları, takvimleri, uygulama verilerini, kişileri ve belgeleri yedeklemek için kullanabileceğiniz 5 GB depolama alanıyla birlikte gelir. Görüntüleri veya videoları depoluyorsanız, ancak hızlı bir şekilde alanınız tükenirse, bu durumda  aşağıdaki ücretsiz fotoğraf depolama hizmetlerinden birini öneririz  .

Ödeme yaparsanız:  Mevcut planlar 50 GB için ayda 79 peni, 200 GB için ayda 2,49 sterlin veya 2 TB için ayda 6,99 sterlin tutarındadır. Bunu  başkalarıyla karşılaştırın .

Erişim yolu:  iOS ve OS X'e entegre; Windows . iCloud, Android cihazlarda kullanılamaz.

 

Dropbox : 2 GB ücretsiz (yönlendirmelerle 18 GB'a kadar)

Bulut Hizmeti Veren Popüler Firmalar

2008 yılında piyasaya sürülen  Dropbox  , çevrimiçi depolamadaki en büyük isimlerden biridir. Kullanmanın en kolay yolu, onu makinenize / cihazınıza yüklemektir; bu, mobil uygulamaları aracılığıyla veya (klasörlerin) masaüstünde otomatik yedeklemeye izin verir.

Ücretsiz olarak ne elde edersiniz:  Dropbox Basic hesabı ile 2 GB ücretsiz alırsınız, ancak bu, diğerlerini Dropbox'a yönlendirerek artırılabilir. Yönlendirme bağlantınız üzerinden kaydolan her kişi için, maksimum 16 GB'a kadar (ücretsiz 2 GB hariç) fazladan 500 MB alırsınız.

Ödeme yaparsanız:  Ayda 7,99 £ karşılığında Dropbox Plus'a yükseltebilirsiniz, bu size 2 TB depolama alanı sağlar veya Dropbox Professional'a ayda 16,58 £ karşılığında 3 TB kazandırır. Bunu  başkalarıyla karşılaştırın .

Erişim:  Tarayıcınız,  iOSAndroidWindows PhoneBlackberry , MacOS  ve  Windows . Dropbox, yeni cihazlardan girişler için iki aşamalı doğrulama (cep telefonunuza bir metin şeklinde) kullanır.

BT Cloud : BT geniş bant müşterileri için 10GB, 200GB veya 1.000GB 'ücretsiz'

Bulut Hizmeti Veren Popüler Firmalar

Tüm BT geniş bant müşterileri - standart veya Infinity - BT Cloud ile bir miktar depolama alanı elde eder  . BT'nin Birleşik Krallık'ın geniş bant pazarının yaklaşık üçte birini kapsadığı göz önüne alındığında, bu, yararlanmak için ücretsiz depolamaya sahip birçok müşteri (ve pek çoğu bunu bilmiyor).

Ücretsiz olarak ne alırsınız:  Geniş bant paketinize bağlı olarak 10GB, 200GB veya 1.000GB alırsınız. Ödeneğinizi öğrenmek için, My BT'ye giriş yapın   ve 'Dahil edilen ekstralarınız' altındaki 'BT Bulut'u Yönet' düğmesine tıklayın.

Ödeme yaparsanız:  Ücretsiz ödeneğiniz yeterli değilse, fazladan 50 GB için ayda 3 sterlin veya ekstra 500 GB için ayda 9 sterlin ödeyebilirsiniz (her ikisi de yazarken bir ay ücretsiz içerir). Bunu  başkalarıyla karşılaştırın .

Erişim:  iOSAndroidWindows PhoneMacOS  ve  Windows . BT Cloud'un nasıl kurulacağına ilişkin tüm ayrıntılar  ve  BT Cloud SSS'leri .

Ücretsiz çevrimiçi fotoğraf depolama

Aşağıda listelediğimiz hizmetler, fotoğrafları ve videoları depolamak için özel olarak tasarlanmıştır, bu nedenle peşinde olduğunuz tek şey buysa, faturaya uymaları gerekir. Diğer dosya türlerini depoluyorsanız, sayfayı yedekleyin.

Google Fotoğraflar : Sınırsız fotoğraf depolama (Haziran 2021'e kadar)

Bulut Hizmeti Veren Popüler Firmalar

Teknik olarak Google Drive'ın bir parçası olsa da,  yalnızca resimleri ve videoları depolamak istiyorsanız doğrudan Google Fotoğraflar'a gitmek daha uygundur  . Ayrıca fotoğraflarınızı düzenlemenize yardımcı olur ve onlarla eğlenceli ve faydalı şeyler yapabilmeniz için şık özelliklerle doludur.

Ücretsiz olarak ne elde edersiniz:  16 megapiksel veya daha az fotoğraf ve 1080p veya daha düşük çözünürlükte sınırsız depolama. Sınırsız seçeneği korumak istiyorsanız, Google Fotoğraflar bundan daha büyük dosyaları sıkıştıracaktır.

Ancak sınırsız ücretsiz depolama alanı 1 Haziran 2021'de sona eriyor , yani bu tarihten sonra yüklenen fotoğraflar ve videolar ücretsiz 15 GB Google Drive ödeneğine dahil edilecektir (aşağıya bakın). Tam bilgi ve yardım için, Google Fotoğraflar'ın ücretsiz sınırsız depolama alanına son veren MSE News hikayesine bakın.  

Ödeme yaparsanız:  Çok yüksek çözünürlüklü fotoğraflar veya videolar (4K gibi) çekme eğilimindeyseniz, bunları Google Fotoğraflar'da saklayabilirsiniz, ancak 15 GB'lık ücretsiz Google Drive  ödeneğinizi tüketirler (bunu bir süreliğine  artırabilirsiniz) ücreti). Bunu  başkalarıyla karşılaştırın .

Erişim:  tarayıcınız,  iOS  ve  Android  uygulamalarınız,  MacOS  ve  Windows .

Flickr : Herhangi bir çözünürlükte 1.000 fotoğraf veya video

Bulut Hizmeti Veren Popüler FirmalarArtık fotoğraf depolama platformu SmugMug'a ait olan  Flickr  , muhtemelen dünyanın en tanınmış fotoğraf barındırma sitesidir. Bir depolama tesisinden çok bir sosyal ağ gibi, odak noktası fotoğraflarınızı sıralamak ve paylaşmaktır, ancak isterseniz sadece yedekleme için kullanabilirsiniz.

Ücretsiz olarak ne elde edersiniz:  Ücretsiz bir Yahoo hesabına sahip olan herkes 1000 fotoğraf veya video yükleyebilir. Google Foto'ya göre bir avantajı, yüklediğiniz resimlerin ve videoların çözünürlüğünde sınır olmamasıdır.

Ödeme yaparsanız:  Flickr Pro ile sınırsız depolama alanı elde edersiniz, bu da kullanıcılara fotoğrafları ve reklamsız gezinme / paylaşımları hakkında gelişmiş istatistikler sağlayan aylık 5,99 £ veya 47,88 £ tutarındadır. Bunu  başkalarıyla karşılaştırın .

Erişim:  Tarayıcınız,  iOS  ve  AndroidMacOS  ve  Windows  (yalnızca Flickr Pro üyeleri).

En ucuz ücretli depolama

Yeterli sayıda fotoğrafınız, dosyanız ve belgeniz varsa ve hepsini tek bir yerde saklamanın rahatlığını istiyorsanız, daha fazla alan kazanmak için ödeme yapmanız gerekecektir. Birkaç şirket ek 50 GB sunar, ancak ne kadar çok depolama alanı satın alırsanız değer o kadar iyi olur.

Örneğin, Carphone Warehouse / Currys / PC World'e ait  KnowHow  , yılda 40 £ karşılığında 2 TB sunuyor (bununla birlikte başka planları da var, aşağıya bakın). Beş yıl boyunca peşin ödeyin ve maliyet 2 TB için yılda 100 sterline veya yılda 20 sterline düşüyor.

İhtiyaçlarınıza bağlıdır, ancak genel olarak konuşursak, en iyi değer eklentisi, Google Drive / Google One'dan ekstra 100 GB'dir , bu da yıllık 15,99 £ veya gerçekten yılda 59,99 £ karşılığında daha fazla OneDrive'a ihtiyacınız varsa (Office 365 Kişisel dahil) abonelik) 1 TB için.

Yıllık çevrimiçi depolama maliyeti

  ÜCRETSİZ DEPOLAMA 50 GB 100 GB 200 GB 1 TB 2 TB 4 TB UNLTD
Google sürücü 15 GB   15,99 £ / yıl 24,99 £ / yıl  

79,99 £ / yıl

 

 

Kutu 10 GB   £ 48 / yıl          
OneDrive 5 GB   £ 23,88 / yıl          
Apple iCloud 5 GB £ 9,48 / yıl   £ 29,88 / yıl   £ 83,88 / yıl    
Amazon Drive 5 GB 2   16,99 £ / yıl   79,99 £ / yıl 159,98 £ / yıl £ 319,96 / yıl  
Dropbox

2 GB 3

        95,88 £ / yıl    
BT Bulut 10 GB-1.000 GB 4

£ 36 / yıl

           
Google Fotoğraflar

Unltd fotoğraflar (maks. 16MP)

             
Flickr 1.000 fotoğraf (herhangi bir çözünürlük)             £ 47,88 / yıl
Nasil OLDUĞUNU biliyorum Yok     £ 20 / yıl   £ 40 / yıl £ 60 / yıl  
Tablo 24 Aralık 2019 tarihi itibarıyla doğrudur. Amazon Drive ve Google Drive, 30 TB'a kadar planlar sunar. (1) Office 365 Bireysel aboneliğini içerir  . (2) Ayrıca Prime müşterileri için sınırsız fotoğraf. (3) Tavsiyelerle birlikte 18 GB'a kadar. (4) Yalnızca BT geniş bant müşterileri için - ödenek pakete bağlıdır, nasıl kontrol edileceğine bakın  .

Bununla birlikte, yıllık bir ücret karşılığında kaydolduğunuzu unutmayın, bu nedenle yalnızca verilerinizi yedeklemek istiyorsanız, bunun yerine taşınabilir bir sabit disk satın almayı düşünün - yazarken, yaklaşık 40 £ 'dan başlayan 1 TB sürücüler bulduk.

Çevrimiçi depolama alanınızı güvende tutma

Resimleriniz, finansal bilgileriniz veya yalnızca çevrimiçi depoladığınız en sevdiğiniz kedi videoları, verilerinizi güvende tutmak için adımlar atmanız gerekir.

Sizi ve bilgilerinizi daha dolandırıcı çevrimiçi kullanıcılardan korumak için aşağıda bazı ipuçları verilmiştir:

  • Parolanızı güvende tutun. Şifrenizi düzenli olarak değiştirin ve aynı şifreyi birden fazla web sitesinde kullanmayın. Bilgisayar korsanları bir şifreyi kırarsa bu bir acıdır, ancak tüm çevrimiçi hesaplarınıza erişirlerse kabus olabilir. Birçok site e-postanızı oturum açma kimliği olarak kullandığından, aynı parolayı kullanmak güvenlik riskinizi artırır.
  • Tahmin edilebilir şifreler kullanmayın.  Aile veya evcil hayvanların adlarını veya doğum tarihlerini kullanmak yaygındır, ancak bilgisayar korsanları bu verilerin bir kısmına Facebook gibi herkese açık kaynaklardan erişebilir. Anahtar sözcükler ve sayıların bir kombinasyonunu kullanarak güvenli bir parola seçin -  tam adımlar için Martin'in parolalar bloguna bakın.
  • Bir şifre yöneticisi kullanın. Çok sayıda parolayı hatırlamakta zorlanıyorsanız, bunları çevrimiçi ortamda güvenli bir şekilde saklamak için bir parola kasası veya parola yöneticisi kullanın. Tek yapmanız gereken bir ana parolayı hatırlamak ve diğerlerini ihtiyaç duyduğunuzda geri almaktır (bkz.  Parola Güvenliği ).
  • Otomatik yüklemeleri devre dışı bırakın. Hassas bilgiler veya resimler konusunda endişeleriniz varsa, Dropbox veya Google Fotoğraflar gibi hizmetlerde otomatik yükleme işlevini kapatın. Bu hizmetler, belgelerinizin yedek bir sürümünü otomatik olarak buluta kaydeder ancak günlük fotoğraflar ve dosyalar ile yanlış ellere geçmesini gerçekten istemedikleriniz arasında ayrım yapmaz.
  • Antivirüs yazılımını güncel tutun.  Bilgisayar korsanları sürekli olarak kötü bilgisayar hataları geliştiriyorlar, bu nedenle düzgün bir antivirüs ve casus yazılım önleme yazılımına sahip olduğunuzdan ve güncel olduğundan emin olmanız gerekir. Ücretsiz Antivirüs Yazılımı  kılavuzumuzda daha fazlasını öğrenin  .
  • Kötülükleri uzak tutmak için kimlik avı e-postalarından kaçının. Virüsler ve kötü amaçlı yazılımlar genellikle diğer ekler gibi gizlenmiş olarak gizlice girer, bu nedenle indirdiğiniz ve açtığınız tüm dosyaların güvenilir bir kaynaktan geldiğinden emin olun.  Tam bilgi için Kimlik Avı E-postalarına bakın  .

 

Kaynak

 

 

 

 

Yorumunuzu Ekleyin


Yükleniyor...
    Yükleniyor...